10. NÄDAL (19.04.2021- 23.04.2021)

 

10.NÄDAL


Nädala nipp:Meisterda kuldnokale pesakast.

Pesakaste me oleme kevaditi meisterdanud. Tavaliselt paberist. Ühel kevadel meisterdasid koolilapsed pesakastid ja kinkisid meile. Isad aitasid need kase otsa panna. Pesakasti paigaldades tuleb vaadata, et puule viga ei tee. Meie pesakastides on juba elanikud ka sees olnud. Teame, et lindudele meeldivad pisut kulunud elupaigad ja loodame et ka sel aastal keegi sisse kolib.

 


 



Panime oma "terekevad" seinale kuldnoka piltide juurde ka paberist valmistatud pesakasti.



Kurkidega tegutsemine: kastame, loendame õisi ning kurke ja maitseme esimesi vilju!


Juba nädala algul oli näha, et kaks kurki on teistest pisut suuremad. Igal järgmisel päeval olime hämmingus nende kasvuspurtide üle. Reedeks (jüripäevaks) olid kurgid piisavalt suured, et esimene korje teha. Uurisime kurke põhjalikult. Nad olid katsudes pisut krobelised ja karedad. Kurgi tipus oli näha kuivanud õis. Kaalusime nad ära ka. Umbes 90 grammi olid mõlemad.







Viktoriiniküsimus: Kui palju on kurgis vett?

Selle nädala küsimus oli, et kui palju on kurgis vett: kas natuke, palju või on kurk hoopis kuiv? Kuna esimesed viljad said valmis ja me saime neid ka maitsta, siis teadsime kindlalt, et kuiv küll ei ole. Head mahlased kurgid, mida saab koos vitamiinirikka koorega süüa. Vastasimegi, et vett on kurkides palju ja see oligi õige vastus!

Kommentaarid