9. NÄDAL (12.04.2021- 16.04.2021)


9.NÄDAL


Nädala nipp:Tee kunsti! 15.aprill on ülemaailmne kunstipäev.

Kunst meile meeldib. Lasteaias teeme iga päev kunsti. See nädal uurisime erinevaid liblikaliike ja nende tiibade mustreid. Käisime matkamas ja tegime GPS- kunsti.

 


Mõni meist on juba esimest liblikat näinud ja enamasti oli see lapsuliblikas või koerliblikas. Ümber Õismäe tiigi jalutades tekkis telefoni ekraanile gps-seadet kasutades põnev kujutis, mis meenutab kõige rohkem inimest kui talle väljaprinditud pabervariandile teine jalg lisaks joonistada.


Kurkidega tegutsemine: kastame, loendame õisi ning kurke, mõõdame taimede pikkust ja paigaldame putukapüünised.

Tahaksime kurke hirmsasti kasta, kuid tundub, et nad ei soovigi väga palju vett. Kontrollime enne kastmist mulla niiskust sõrmega. Saab ka ettevaatlikult potti pisut tõstes selle raskust proovida.

Igal taimel loendame umbes kümme pisikest kurki.

 

Mõõdu märkisime taimele lõngajupikesega ja kirjutasime lõngakohani saadud tulemuse potile. Kõige pikem kurgitaim oli täpselt 100 sentimeetrit ehk 1 meeter pikk.

 

Putukapüünis toimib hästi. Kahjuks ei saa valida, et kinni jääksid just need putukad, kes meie kurkidele head pole.

 

Viktoriiniküsimus: Kus on kurgi viljal kõige rohkem vitamiine?

Ikka koore sees ja koore all nagu enamasti kõikidel viljadel. Ootame omavalminud kurke, sest neid saame koos koorega süüa. Poest ostetud viljad ju kooritakse, sest koore sisse jäävad ka kahjulikud ained, mida taime kasvatamisel suurtes aiandites kasutatakse.

Kommentaarid