1.NÄDAL (15.02-21.02.2021)

 

1.NÄDAL

 

Nädala nipp: Mida pikem vastlapäevaliug, seda pikemad kurgid! 

 
 
Vastlasõidule kutsus meid vastlapäeval vahva valge jänku. Proovisime liulesõitu lasteaia kelgumäel. 
Siis katsetasime kelgusõitu Õismäe tiigi ääres, Need sõidud tulid päris pikad ja valgejänes valvas, et me ikka enne tiigijääd pidama saame.  
 
 
 
 





                            Kurgiseemnete külvamine 18.02

 

Avasime Räpina Aianduskoolist saabunud ümbriku, uurisime ja loendasime seemned üle ning tutvusime õpetusega. Vaatasime ka videot sellest kuidas see külvamine ikka täpselt käib. Vaatasime valmis kõik vahendid, mida algavateks töödeks vaja: muld, kauss segamiseks, väiksed potid, kaitsekindad, veeprits, kile, käärid, jäätisepulgad, marker...
Lõikasime lahti mullakoti ja valasime mulla kaussi. Panime ühte kätte kummikinda ja segasime ning muljusime mulda pisut. Muld tundus liiga kuiv ja vajas niisutamist. Pritsimine oli algul päris ehmatav, kuid kõik said selle selgeks ja peagi oli muld külvamiseks sobilik, sest saime seda peos pallikeseks vajutada. Nüüd tõstis iga laps mulla väiksesse potti, torkas mullapinnale sõrmega väikse augukese (algul kippus liiga sügav olema ja siis proovisime uuesti, et üle sentimeetri ei oleks) ja saigi seemneke mulda. Veel pisut pritsimist ja kile peale ning jäätisepulgake kuupäevaga juurde. Väiksed potid kurgiseemnetega tõstsime aknalauale.


1. nädala viktoriiniküsimus: Kust on kurk pärit?

See tundus raske. Arvasime, et kurk on ju tavaline kodumaine taim. Aga siis lugesime pisut kurgi kohta raamatust ja arvutist ning saime teada, et ta algne kodumaa oli India.


Kommentaarid